Spotkanie dot. Inkubatora Przetwórstwa Lokalnego

W środę 19 października, w siedzibie Fundacji "PRYM" odbyło się pierwsze spotkanie rolników i przedsiębiorców w sprawie  nowego projektu. Inkubator Przetwórstwa Lokalnego, bo o nim mowa, miałby za zadanie utworzyć infrastrukturę służącą przetwarzaniu produktów rolnych i udostępnieniu jej rolnikom i lokalnym producentom.

 

Rolnicy i przedsiębiorcy zrzeszeni w Inkubatorze, będą mieli zapewnioną kompleksową pomoc w doborze najlepszej technologii uprawy, hodowli. Otrzymają odpłatny dostęp do pomieszczeń wyposażonych w urządzenia i maszyny, niezbędnych do przetwarzania produktów spożywczych spełniających wymagania weterynaryjne, sanitarne i ochrony środowiska i przygotowania ich do sprzedaży. Będą mogli skorzystać z porad marketingowych i otrzymają  pomoc w  procesach sprzedażowych i dystrybucyjnych. Wszystkich zainteresowanych udziałem w projekcie prosimy o kontakt z Fundacją. O kolejnych spotkaniach będziemy informować w najbliższym czasie.